Wat wij deden en doen

Waarom?

De familie Heemstra heeft van 2010 tot en met 2015 in Lesotho gewerkt. Ze hadden een verlangen om mensen te helpen die het heel wat minder goed hebben triage JJ eerste outreachdagdan dat zij. Het ging hen aan het hart dat mensen verhongeren, ziek zijn, zonder ouders opgroeien, worden mishandeld en vooral dat er zo veel mensen zijn die geen liefde kennen en niet geliefd zijn. Ze wilden er graag voor deze mensen zijn, ze hielpen waar dat kan en ze lieten zien dat ze waardevol zijn. Ze lieten mensen weten dat ze ook net zo mens zijn dan zij, dat anderen mogelijkheden hebben om te veranderen en vooral dat ze geliefd zijn! Die onvoorwaardelijke liefde hebben ze uitgedeeld en verteld wie God is en hoe Hij over mensen denkt, dat Hij van ze houdt en een plan heeft voor ieder mensenleven!

De Heemstras zijn ervan overtuigd dat je niet alleen kunt zeggen dat mensen geliefd en belangrijk zijn, maar dat je ook moet laten zien dat je om ze geeft en dat je van ze houdt.

MMMI/Medadventure

Medadventure is een organisatie die met kleine teams voor een aantal weken op pad gaat om medisch zendingswerk te doen onder de allerarmsten. De mobiele kliniek met vier pijlers: een intake van de patiënt, een consult door arts of verpleegkundige, de mogelijkheid tot gebed en een apotheek.
Jakob Jan bereidde outreaches voor wanneer teams kwamen uit Nederland of elders. Ook werkte Jakob Jan mee aan de outreaches, al dan niet medisch, met onze lokale kerk Victory. http://www.victorychurch.tv/maseru
Ook heeft Jakob Jan samen met een lokale partner een kliniek opgezet in het noorden van Lesotho, in Moteng. De ondersteuning van de kliniek blijft Jakob Jan doen, op afstand in Nederland.

Voorlichting HIV en zelfbeheersing 

STUK SCHRIJVEN OVER VOORLICHTING JTC EN KELE.

TOEKOMST